100.000+ artikelen
  Altijd scherpe prijzen
Favorieten
Winkelwagen
Besselink - nieuwsbericht - banner 2ba 2

Besselink en 2BA - Een nieuwe manier van werken!

Wij vernemen van meer installateurs, installatiebedrijven en andere technische klanten dat zij werken met de datadienst 2BA. Besselink biedt vanaf nu ook data aan via 2BA. Het voordeel voor jou is dat de product- en prijsinformatie direct beschikbaar is. Op deze manier kan je vanuit een centraal artikelbestand efficiĆ«nt ontwerpen, calculeren en bestellen. Daarnaast beschik je over jouw eigen netto-inkoopprijzen en inkoopcondities. Wil je onze data ontvangen in jouw software?  Voeg dan ons GLN (8719332693867)  toe aan het selectieprofiel bij je instellingen in 2BA.

Wat is 2BA?

2BA is de oprichter van een neutrale datapool. In deze datapool staan de productgegevens van de leverancier en de afnemer, opgesteld volgens internationale ETIM-standaarden. 

De informatie over de productgegevens worden aangeleverd door de fabrikant of importeur en gecontroleerd door 2BA. Vervolgens word deze data gekoppeld aan extra productinformatie van groothandel zoals; prijs, verkoop/verpakkingseenheid en het gewicht/dimensies van de verpakking. 

Het voordeel van 2BA is dat alle informatie continue up-to-date wordt gehouden op een plek. Je hoeft dus niet meer diverse webshops, prijslijsten en catalogi te bezoeken om de artikelen en prijzen te vinden. Daarbij hebben meerdere afdelingen van jouw bedrijf toegang tot dezelfde gegevens.  

Besselink en 2BA Impressie uitleg v1
Besselink en 2BA impressie v1

Wat betekent ETIM?

ETIM staat voor Europees Technisch Informatie Model (voorheen ElektroTechnisch Informatie Model) en wordt internationaal toegepast. Dit is een standaard artikelclassificatie voor de installatiesector, de bouwsector en de maritieme sector.

Daarnaast zijn de productclassificaties ook voorzien van diverse synoniemen. Hierdoor kan je een product met meerdere termen vinden. 

Wat zijn de voordelen voor jou?

  • Minder verkeerde bestellingen.
  • Betere en efficiĆ«ntere communicatie (iedereen gebruikt en spreekt over dezelfde data).
  • Geen dubbel werk omdat de data slechts een keer wordt ingevoerd bij 2BA.

Hoe gebruik ik 2BA?

2BA is te gebruiken met jouw eigen software pakket, deze leest de gegevens uit de 2BA datapool. Gebruik je nog geen 2BA en ben je benieuwd naar het overzicht van software dat compatibel is met hun datapool, bekijk dan het overzicht op de website van 2BA.

Wil je onze data ontvangen in jouw software?  Voeg dan ons GLN (8719332693867)  toe aan het selectieprofiel bij je instellingen in 2BA. Hiermee zorg je ervoor dat jouw software onze artikelen automatisch download.

Wil je ook de netto prijzen van onze artikelen weten? Dan kun je hiervoor het conditiebestand aanvragen. Hiervoor kun je contact opnemen met de afdeling verkoop, zij activeren dit voor jou. Vervolgens kan je zelf via onze website instellen dat je deze geautomatiseerd eens per x periode in je mailbox wilt ontvangen. Na het inlezen van het conditiebestand beschik je direct over onze actuele netto prijzen.

Heb je nog vragen?

Heb je vragen na het lezen van dit artikel? Neem dan telefonisch contact op met onze verkoopafdeling via 026-3841200 of mail naar verkoop@besselink.nl